Stap 1: leerzones

Om de optimale leeromgeving te creëren, moeten we ons eerst focussen op de ruimte en vaststellen welke activiteiten we willen ondersteunen. Wat is de hoofdfunctie van de ruimte en hoe verhouden de verschillende ruimtes zich tot elkaar? In samenwerking met experts op het gebied van educatie hebben wij vijf relevante zones ontwikkeld voor de leeromgeving van de toekomst.

Kom alles te weten over de leerzones!

Stap 2: Meubilair

Zodra de functies van de ruimtes zijn bepaald, wordt er overwogen welke meubels en IT en audiovisueel materiaal de activiteiten in de zone het beste zullen ondersteunen. Wij hebben een breed gamma aan oplossingen in de aanbieding; van klassieke ontwerpen tot de meest innovatieve producten.

Stap 3: Technologie

Omgaan met technologie is tegenwoordig een tweede natuur voor kinderen en jongvolwassenen. Het gebruik van IT en audiovisueel materiaal moet daarom zeker geïntegreerd worden in de leeromgeving. Op deze manier is er altijd toegang tot de nodige informatie en kan er zonder problemen interactieve communicatie plaatsvinden. Zo wordt samenwerken en met zijn allen nadenken over een probleem kinderspel en wordt het leerproces gestimuleerd.

Stap 4: Kleuren

Kleuren in het interieur hebben onbewust een sterk effect op ons en zijn cruciaal voor hoe wij een ruimte ervaren. Aan de hand van onze kleurengids houden we het psychologische effect van elke kleur in het achterhoofd, waardoor onze interieurarchitect deze strategisch kunnen toepassen in de verschillende ruimtes.

Stap 5: Licht en geluid

Het gebruik van licht en schaduw speelt een grote rol in het onstaan van de juiste sfeer in de leeromgeving. Uitlichten wat je echt wilt benadrukken draagt bij tot de leerervaring. Ter ondersteuning van de gewenste functies in de zones is het ook belangrijk om de toepassing van geluidsabsorberende materialen te overwegen. Hiermee kan de balans tussen rust en geluid worden bewaard.