Een actieve leefstijl is belangrijk voor een goede gezondheid. Kinderen en jongeren worden daarom regelmatig gestimuleerd om voldoende te bewegen. Bewegen heeft namelijk ook een positieve invloed op de cognitieve prestaties van kinderen en jongeren.
Leren is een actief proces. 
Kinderen op de basisschoolleeftijd ontdekken de wereld vooral en graag via hun lichaam, maar zitten per dag zo'n 6 uur stil.
Beweging is van belang!  
Wanneer je beweegt tijdens het leren gaat er meer bloed en zuurstof naar je hersenen. Onthouden wordt hierdoor eenvoudiger, en de informatie die je opdoet wordt beter en langer in je hersenen vastgelegd.  Daarbij wordt er door tegelijk te leren ( rechter hersenhelft) en te bewegen( linker hersenhelft) een verbinding gelegd tussen beide hersenhelften.
In de verenigde Staten heeft deze aanpak waarbij kinderen al bewegend onderdelen van spellen en rekenen wordt bijgebracht geleid tot een positief effect op taal-, en rekenvaardigheid.
Als u meer informatie wenst over de oplossingen die wij bieden voor bewegen en leren zoals  iMO-Learn en Opti+neem dan contact op met 030-2122010 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opti1200 tekst