Internationale School

Den Haag

Metamorfose personeelsruimte

The International School of The Hague kwam bij VANERUM met de vraag een docentenkamer in te richten. De toen beschikbare ruimte was veel te klein en te donker. Daarnaast eiste de Arbo dat er aanpassingen gedaan werden. Tijd dus voor een nieuwe docentenkamer met ruimte, licht en lucht. Omdat alle ruimte in de school al volledig benut werd, heeft de school een stuk aangebouwd. Hiermee creëerde men niet alleen een grotere, ruimere docentenkamer, maar ook extra lokalen. Twee vliegen in één klap.

VANERUM kwam met een eerste voorstel. Hierin was een zogeheten “vlekkenplan” opgenomen. Dat betekent dat de ruimte is opgedeeld in verschillende zones (“vlekken”), met allemaal een andere functie: in dit geval betreft het drie zones, te weten voor loungen, werken en eten. Het eerste voorstel werd positief ontvangen. In eerste instantie zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd, maar deze zijn na diverse overleggen toch weer teruggedraaid. Op enkele details na, is men uiteindelijk uitgegaan van het eerste voorstel. Hierin zijn onder andere lounge meubilair en werktafels opgenomen.

Binnen vs. buiten

Om ruimtelijkheid te creëren, heeft men “binnen” en “buiten” gecombineerd. Door te werken met de kleur groen (de bosrijke omgeving) en afbeeldingen van duinen (het nabij gelegen strand), ontstond er een geheel, een ruimtelijk gevoel. Vooraf was men bang voor de lichte kleuren van het lounge meubilair (“besmettelijk”).
Er zijn veel nationaliteiten binnen de school en dus ook net zo veel normen en waarden en manieren waarop men omgaat met bijvoorbeeld meubilair. Maar in de praktijk blijkt dit enorm mee te vallen en is men nog steeds zeer blij met de keuze. Ook vanuit de docenten komen alleen maar positieve geluiden over de inrichting.

Een goed gevoel

In het verleden deed The International School vaak zaken met andere bedrijven. Onder andere uit “gewoonte”. Door een bekende uit het veld werd de heer Zuijderduijn – Building and Facilities Manager – gewezen op VANERUM. Samen met een collega heeft hij een bezoek gebracht aan de showroom te Houten. Wat ze daar zagen, beviel dermate, dat ze verder wilden met VANERUM. “Als je een goed gevoel hebt bij een bedrijf, dan ga je daar voor”, aldus de heer Zuijderduijn. De producten die men in de showroom zag, paste goed bij de wens om de nieuwe ruimte goed, mooi, sfeervol en praktisch in te richten. En dit is naar alle tevredenheid uitgevoerd. Het resultaat van de aanbouw en inrichting is een open en lichte kamer met veel ruimte en sfeer, waar docenten op een prettige manier loungen, werken en eten.